Praktijkondersteuners
Praktijkondersteuner Somatiek
In onze praktijk zijn Marian en Kim werkzaam als praktijkondersteuner Somatiek. Anne is praktijkondersteuner Somatiek in opleiding
Aandoeningen als astma, COPD (longemfyseem/chronische bronchitis), hart/vaatziektes en diabetes mellitus vragen in het dagelijkse leven om aanpassingen en intensieve controle. De praktijkondersteuner Somatiek begeleidt mensen met deze chronisch ziekten.
Praktijkondersteuner GGZ
In onze praktijk zijn Bert en Rinie werkzaam als praktijkondersteuner GGZ.
De praktijkondersteuner GGZ heeft kennis en ervaring op het gebied van psychische klachten. Door hun deskundigheid op dit vlak is een kortdurende behandeling of begeleiding binnen de huisartsenpraktijk vaak mogelijk, zodat uw klachten of spanningen verminderen.
Met welke klachten gaat u naar de praktijkondersteuner GGZ?
Dat kan bijvoorbeeld gaan om:
- Somberheid, vermoeden van depressie
- Angst- en spanningsklachten
- Slaapproblemen
- Overbelasting/burn-out
- Rouw
- Relatieproblematiek of andere problemen in het werk of in de thuissituatie
Wat kan de praktijkondersteuner GGZ voor u doen?
Tijdens het intakegesprek worden uw klachten en hulpvraag besproken. Afhankelijk van uw zorgbehoefte en hulpvraag volgen er vervolgafspraken. Na een paar gesprekken kunt u vaak weer op eigen kracht verder.
Mocht het noodzakelijk zijn, dan kan er ook besloten worden om u door te verwijzen naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling). Dit alles gebeurt in samenspraak met uw huisarts, met wie informatie wordt uitgewisseld om goede beslissingen te nemen over uw behandeling. De praktijkondersteuner GGZ heeft uiteraard een geheimhoudingsplicht.
Hoe maakt u een afspraak?
Voor een afspraak is een verwijzing van uw huisarts nodig. U kunt eerst met uw huisarts bespreken of een gesprek voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, wordt een eerste afspraak voor een intakegesprek gemaakt.
Kosten
Voor u zijn geen kosten verbonden aan deze gesprekken. De consulten maken deel uit van de huisartsenzorg in het basispakket van uw zorgverzekering.
e-Health
Kijkt u ook eens op https://mentaalbeter.nl/. Dit vinden wij een betrouwbare site waar u diverse zelftesten kunt doen m.b.t. angst, depressie, autisme, ADHD etc.